← terug naar blogoverzicht

Vragen om een Jaarbijdrage? Best een goed idee!

Voor sommige goede doelen is het heel normaal: aan het begin van het jaar vragen om een ‘Jaarbijdrage’. Voor andere goede doelen is het een nieuw fenomeen. In mijn werk zie ik dat steeds meer goede doelen ertoe overgaan. Ik vind het een prima idee. Waarom?

Allereerst: het is een prachtige manier om te bedanken voor de steun in het afgelopen jaar. Een goede brief voor een Jaarbijdrage begint met het bedanken voor het afgelopen jaar en het tonen van resultaten: dit hebben we met úw bijdrage gedaan. Natuurlijk het liefst aan de hand van een concreet, pakkend verhaal. Of stuur een mooi verhalenboekje mee over wat je bereikt hebt in het vorige jaar. Waarom zou je wachten met het delen van resultaten tot het Jaarverslag er (eindelijk) is?

Het is ook een mooi moment om te laten zien wat je van plan bent in 2018. Wat zijn de dromen, verlangen, wensen, ambities voor de komende periode? Maak je donateur daar deelgenoot van! Blijf je doen wat je vorig jaar ook al deed? Vertel dat dan! Je zult er ongetwijfeld een gepassioneerd verhaal over kunnen vertellen.

Goede voornemens

De Jaarbijdrage is een mooi moment om aan te sluiten bij het nieuwjaarsgevoel van goede voornemens. Je hebt als goed doel goede voornemens, en je laat je donateur daarin delen. Prachtig om van jouw goede voornemens een gezamenlijke missie te maken!

En natuurlijk hoort een duidelijke oproep in deze brief. Om deze droom te realiseren is uw bijdrage nodig! Help ons de droom waarmaken. Er zijn formuleringen genoeg te bedenken over hou jouw donateurs betrokken kunnen worden bij jullie gezamenlijke droom.

Ik ben erg benieuwd naar jullie ervaringen met Jaarbijdragen. Mail ze gerust!

En natuurlijk: Gezegende Kerstdagen en een bijzonder 2018 gewenst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*