← terug naar blogoverzicht

Stel jezelf een uitdaging in december

Fondsenwerving gaat over relaties. Als organisatie ben je continu op zoek naar een (grote) groep mensen die jouw missie en visie willen ondersteunen. Deze mensen gebruik je niet als ‘melkkoe’. Je wilt, binnen je mogelijkheden, een relatie met deze mensen opbouwen. Soms persoonlijk, vaak op papier.

groenetelefoon

Iedere fondsenwerver, communicatiemedewerker of directeur die ik spreek beaamt dat persoonlijk contact met donateurs erg belangrijk is. Bijna allemaal vinden ze het ook meteen het moeilijkste van het vak. Want hoe doe je dat, persoonlijk contact zoeken met je donateur?

Voor iedereen die hierin stappen wil maken heb ik een uitdaging. Niet voor de lange termijn, maar al voor volgende week.

Wat die uitdaging is? Je donateurs bedanken, natuurlijk. In de maand december komen vaak veel giften binnen bij goede doelen. Vaak ook grote giften, omdat veel mensen hun geefgedrag uitstellen tot het einde van het jaar.

De opdracht is simpel: bel elke dag een aantal donateurs. Grote gift, kleine bijdrage, maakt niet uit. Bedank ze voor hun gift, vraag naar hun betrokkenheid, informeer naar hun wensen. Je zult er veel van leren, misschien zelfs meer dan alle data-analyses je kunnen leren.

Spannend? Voor sommigen wel, ja. Ondoenlijk? Nee, hoor. Gewoon de telefoon pakken. Donateurs bijten heus niet…

Succes!

Abonneer je nu op de Inpiratiebrief!

Reacties zijn uitgesloten.