Spring eens uit de band

Goede doelen zijn vaak met serieuze dingen bezig: armoedebestrijding, ziektes bestrijden, de natuur beschermen, enzovoorts. Maar daarom hoeven fondsenwervers toch niet saai te zijn? Spring eens uit de band!

Ooit al eens een feestje georganiseerd voor je donateurs? Open huis of een partytent op de parkeerplaats, barbecue, goede band… Nee? Zou best een idee zijn toch, nu we als fondsenwervers altijd praten over friendraising en het belang van het kennen van onze achterban. Of heb je wel eens nagedacht over een kinderfeest voor de kinderen van donateurs?

spring

Te gek? Geldverspilling? Dat kan, maar hoeft niet. Zeker niet als je slim omgaat met sponsoren.

Je hóeft natuurlijk geen feestje te geven. Ik noem het als voorbeeld, om te laten zien dat je als fondsenwerver best eens gek mag denken. Stuur je beste donateurs eens een kaartje vanaf je vakantieadres. Bel hem of haar eens op z’n verjaardag. Stuur een persoonlijk briefje, handgeschreven, gewoon om te bedanken voor zijn of haar steun.

Nog meer ideeën nodig? Organiseer iets leuks voor je lokale donateurs. Doe samen met je donateurs eens een klus bij Stichting Present. Of een andere activiteit tijdens NL Doet. Het hoeft niets me je eigen goede doel te maken te hebben. Het bindt je donateurs wel aan elkaar én aan jouw organisatie.

Het belangrijkste is: doe eens iets anders. Zodat donateurs meer krijgen dan je relatiemagazine, je DM-acties, een telefoontje van een telemarketeer en de email-nieuwsbrief. Zodat je verrast, een glimlach tevoorschijn tovert, sympathie wint.

Geïnspireerd? Ik hoop het. Bedenk iets leuks in de zomervakantie en laat het me weten.

Goede zomertijd gewenst!