← terug naar blogoverzicht

Jesse Klaver, positieve jongeren en goede doelen 

GroenLinks-leider Jesse Klaver bouwt aan een ‘beweging’ van jonge mensen die dit land willen veranderen. Hij wist in het popparadijs AFAS 5.000 mensen bij elkaar te krijgen – vooral jongeren. En scoorde een prachtig resultaat bij de verkiezingen gisteren: een winst van 10 zetels. De jongeren zijn positief – en daar kunnen goede doelen ook van profiteren.

Er gaat een golf van positivisme door een deel van jong Nederland. Onder meer door de opkrabbelende economie zien zij de toekomst rooskleurig tegemoet. En zoals bekend moeten goede doelen het hebben van positieve mensen, die ervan overtuigd zijn dat hun bijdrage verschil maakt.

Is deze positieve trend dan al zichtbaar bij goede doelen? Jazeker! Kijk maar naar de jongste cijfers van het Nederlandse Donateurspanel. Uit de meting van december 2016 blijkt dat het algemene donateursvertrouwen in 2016 licht is gestegen. De trend is positief, maar blijft nog vér achter bij het consumentenvertrouwen.

Jongeren willen op een

nieuwe, eigentijdse manier

worden benaderd.

Bijzonder om te zien is dat het vertrouwen in de goededoelensector bij jongeren sneller stijgt dan bij de oudere doelgroepen. Jongeren geven aan dat ze open staan om op een nieuwe, eigentijdse manier benaderd te worden.

Het rapport stelt: “Eind 2016 blijkt dat zij verhoudingsgewijs ook meer gedoneerd hebben dan oudere doelgroepen. De leeftijdscategorieën ‘Jonger dan 30 jaar’ en ‘30-39 jaar’ geven – ten opzichte van oudere doelgroepen – aan dat zij meer gedoneerd hebben het afgelopen jaar.”

Het NDP geeft overigens aan wat donateurs zeggen te doneren, maar geeft geen inzicht in het daadwerkelijke geefgedrag.

Heeft jouw goed doel nog geen aparte benadering van jonge donateurs? Dan wordt dat hoog tijd! Wie wil er nu geen positieve jongeren bij je doel inschakelen. Voordat je het weet heb je het AFAS-theater vol.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*