← terug naar blogoverzicht

7 tips voor fondsenwerving bij mkb-bedrijven

geldHoe betrek je mkb-ondernemers als gever bij je goede doel? Dat is een vraag waar veel fondsenwervers mee worstelen. Het is soms al een hele kunst om aan jouw doel gevende ondernemers tevreden te houden. Hoe leg je ooit contact met nieuwe ondernemers? Een paar tips.

Tip 1:  denk niet dat het makkelijk is. Ondernemers zijn géén wandelende pinautomaten. Ze hebben ook lang niet altijd geld tot hun beschikking. En ze krijgen heel veel verzoeken.

Tip 2: Laat je door Tip 1 niet ontmoedigen. Het kan namelijk wel!

Tip 3: Bepaal je strategie. Wat past bij jouw goede doel? Via bestaande ondernemers je netwerk uitbreiden? Dat kan! Nieuwe ondernemers benaderen? Is ook mogelijk! Kies wat je wilt en steek daar je energie in.

Tip 4: Benader ondernemers die bij jou passen. Dat versterkt je verhaal ontzettend. Is jouw organisatie actief voor boeren in Afrika? Benader de agri-business in Nederland. Zet je je in voor onderwijs? Ook daar is in Nederland een hele sector van toeleveranciers. De ontvanger snapt meteen de link met jouw goede doel. Dat maakt de kans op een gesprek groot.

Tip 5: Overvraag niet bij je eerste contact. Stuur een (opvallende!) mailing, en bel. Je enige doel daarbij is kennismaking. Probeer in de agenda van de ondernemer te komen.

Tip 6: Als je bij de ondernemer aan tafel zit, hou dan (vooral) je mond. Luister naar de ondernemer, hoor wat hem bezielt en raakt, en zoek een ‘haakje’ bij jouw doel. Is die er? Leg dan vriendelijk maar gedecideerd een verzoek op tafel. Het ergste wat er kan gebeuren is dat de ondernemer ‘nee’ zegt.

Tip 7: Geef niet op. Je hoort vaak ‘nee’. Best wel vaak. Maar soms ook ja. En als je doorzet krijg je zo nu en dan een groter cadeau. Een grote gift, of iemand die zich in z’n netwerk sterk voor je maakt. En dat is genieten!

Let op: deze tips gaan dus niet over de samenwerkingen met multinationals; dat is een heel andere sport, waar ik graag nog eens op terugkom. Dit gaat over de werkelijkheid van de meeste goede doelen in Nederland: het vinden van leuke bedrijven die jouw doel steunen met middelgrote en grote giften.

Durf je het aan in 2016? Succes!

Meer gratis tips ontvangen? Meld je nu aan voor de Inspiratiebrief

1 reactie op “7 tips voor fondsenwerving bij mkb-bedrijven”

  1. Herco schreef:

    Beter een late reactie, dan geen reactie. Een aanvulling bij tip 7: bij ‘nee’ begint de verkoop. Iets dat ondernemers ook zullen herkennen en waarderen

Reacties zijn uitgesloten.